Dingen om te doen tijdens uw vakantie in Amsterdam

Of u nu een budget hebt of op zoek bent naar een ontspannen vakantie, er zijn veel dingen die u kunt doen tijdens uw vakantie in Amsterdam. Deze Nederlandse hoofdstad is beroemd om zijn kanaalsysteem en artistiek erfgoed. Je vindt smalle huizen met lagere gevels langs de grachten, evenals musea en galerijen zoals de Stedelijk, het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum. Je kunt ook genieten van fietsen langs de vele fietspaden.

U wilt uw vakantie plannen rond een van de Nederlandse nationale feestdagen. Paasmaandag wordt vaak als een vrije dag beschouwd, net als Kings Day op 27 april. De traditionele naamdag van Saint Nicholas is op 6 december, maar dit is geen nationale feestdag. Door deze plek tijdens deze tijden te bezoeken, kunt u menigten en verkeer voorkomen.

Als je een natuurliefhebber bent, zul je van Amsterdams parken houden. Het beroemde Vondelpark is 120 hectare, gevuld met 4.700 bomen en waterwegen vol met vis. Bezoekers kunnen ook 30 soorten vogels vinden in dit park. Het is ook een geweldige plek voor picknicks. En als je kinderen hebt, is de Kinderboerderij de Pijp een geweldige plek om ze mee te nemen.

Het openbaar vervoer van de stad is beperkt op Kings Day. De meeste bussen en treinen werken alleen aan de rand van de stad. U moet van plan zijn om uw tijd in de buurt van uw hotel door te brengen en te voorkomen dat u naar het stadscentrum reizen. Als je geïnteresseerd bent om rond te lopen, neem dan een bus of trein naar de Amsterdam Centraal, waar je je route kunt plannen.