Vakantie in Rome

Als u op zoek bent naar een vakantie in Italië, zijn er weinig plaatsen meer magisch dan de hoofdstad van Rome. Rome ligt in de regio Lazio en is het centrum van de grootstedelijke stad Rome en heeft een eigen speciale comune, de Comune di Roma Capitale. Het is een stad die rijk is aan geschiedenis en cultuur en heeft veel te bieden aan toeristen. Je zult alles vinden, van oude ruïnes tot moderne architectuur, en je zult verbaasd worden door de enorme verscheidenheid aan ervaringen die je wachten in deze prachtige stad.

De stad is geopend op 31 december, maar alle musea en winkels sluiten om 13.00 uur. Op 1 januari wordt Epiphany, een oud Romeins festival gewijd aan kinderen, gevierd. Op deze dag zoemt Piazza Navona met draaimolen en kleurrijke poppenshows. Je kunt zelfs naar een nachtclub gaan om het nieuwe jaar te bellen.

De locatie van vakantie in Rome is uitstekend, omdat het dicht bij veel van de belangrijkste attracties en bars van de stad ligt. Naast het zijn in de buurt van het Pantheon en Trevi Fountain, is het ook dicht bij supermarkten, apotheken, wasseries, bioscopen en andere voorzieningen. Een metrostation is in de buurt, dus het is gemakkelijk om door het stadscentrum te komen.

Kerstmis is ook een belangrijke vakantie in Rome. Dit festival viert de geboorte van het Christuskind, en de voorbereidingen voor het feest beginnen op 8 december, de dag van de smetteloze opvatting van de Maagd Maria. Op deze dag worden de vakantie -verlichtingen in de hele stad aangestoken en beginnen markten en kerststalscènes te ontstaan. De winkels zijn geopend van half november tot Kerstmis, en de kerstboom is opgezet in de buurt van de belangrijkste locaties.